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Vilmart

2009

Champagner Grand Cellier d´Or Brut

  Champagne
 


 
0.750 l 54,90 EUR (73.20 EUR/l) Champagner Grand Cellier d´Or Brut in den Warenkorb legen.
  
  3. Platz FEINSCHMECKER - Champagner unter 100 Euro: "Feinwürzige Reneklodensüße mit beachtlichem Säuregerüst, dass die Breite der Dosage perfekt ausbalanciert. Trotz vermeindlicher Reifenoten "irre jung". Im Nachhall leicht rustikal, das ändert sich aber mit der Zeit in einen Hauch von Luxus." /// Ursprungsland: Frankreich; Region: Champagne; Nettofüllmenge: 0,75 l; Alkoholgehalt: 12,5 % vol; Erzeuger/Abfüller: Vilmart, Rilly la Montagne, Frankreich; Appellation: Champagne; Allergene: Enthält Sulfite.
  GRAND CELLIER D´OR - das Attribut “Gold“ bezieht sich hier nicht nur auf die Farbe, auch die Aromen spielen mit gelben Früchten und Brioche darauf an. Kleine Eichenfässer bargen für 10 Monate die Grundlage dieser Cuvée, die sich aus 80% Chardonnay und 20% Pinot Noir zusammensetzt. (Dosage 9 g/l)
2005

Champagner Coeur de Cuvee Brut

  Champagne
 


 
0.750 l 79,90 EUR (106.53 EUR/l) Champagner Coeur de Cuvee Brut in den Warenkorb legen.
  
  95 WINE SPECTATOR: "Highly aromatic, with mulling spices and dried tea rose notes lacing pureed blackberry and plum pie flavors, this is vibrant and refined. A bright version that remains light-footed despite a rich, expansive profile. Candied kumquat, licorice snap and salted almond hints linger on the long finish. Drink now through 2029. –AN"

93 PARKER THE WINE ADVOCATE: "Named for its being derived solely from the heart of the pressing, Vilmart’s 2005 Brut Coeur de Cuvee – aged in small barrels one-third each new, once- and twice-previously used and only disgorged after 7 years – opens with an expressive bouquet of iris, gentian, and hyacinth, behind which come intimations of the noble mushrooms, oyster liquor, and nut oils that go on to inform an at once satiny and vivacious palate. White pepper and crystalline mineral impingements in the mouthwateringly mineral and umami-rich finish testify to a transparency, clarity and buoyancy seldom found in the often problematically earthy and diffuse Champagnes of this vintage. Feel free to follow this for several more years."

93 Antonio Galloni: "Vilmart´s 2005 Brut Coeur de Cuvée is seamless, inviting and beautifully textured from start to finish. It is a great choice for drinking now and over the next few years, while some of the more youthful wines in this range age. White flowers, mint, crushed rocks, lime and yellow stone fruits all meld together nicely, while sweet floral notes add lift on the finish. This is just about as good as it gets in 2005, an extremely uneven vintage in Champagne. I don’t expect the 2005 to be a long-term ager, but it is quite pretty now. Disgorged: December 2012." /// Ursprungsland: Frankreich; Region: Champagne; Nettofüllmenge: 0,75 l; Alkoholgehalt: 12,5 % vol; Erzeuger/Abfüller: Vilmart, Rilly la Montagne, Frankreich; Appellation: Champagne; Allergene: Enthält Sulfite.
  COEUR DE CUVEE: In uralter Champagner-Tradition wird diese Cuvée in neuen Barriques vergoren und zur Reifung gelagert. Die Trauben (80% Chardonnay und 20% Pinot Noir) werden im besten Weinberg von den ältesten Rebstöcken gelesen und anschließend sehr schonend vinifiziert. Der Coeur de Cuvée ist Ausdruck der Champagner-Kunst, die Laurent Champs perfekt bis ins kleinste Detail beherrscht, und zählt zu dem Besten, was in der Region entsteht. Finessenreich und komplex präsentiert er sich, seine Aromen erinnern an Haselnüsse und frische Früchte, umspielt von einem Hauch Vanille, Brioche und Limone. Einen Anlass brauchen Sie für diesen Spitzen-Champagner nicht zu suchen, er ist selbst Anlass genug. (Dosage 9 g/l)

Champagner Grand Cellier Brut

  Champagne
 


 
0.750 l 39,90 EUR (53.20 EUR/l) Champagner Grand Cellier Brut in den Warenkorb legen.
  
  * 95 Punkte WINESPECTATOR: "Vibrant, finely cut acidity structures this seamlessly integrated version, backing layered flavors of poached apple, quince, honey, candied ginger, lemon zest and crème de cassis with hints of coconut and orchard blossom. Shows lovely texture and length. Drink now through 2023.–AN"

* 92 Punkte Robert Parkers THE WINE ADVOCATE: "The NV Brut Cuvee Grand Cellier possesses gorgeous intensity in its piercing notes of lemon, white flowers and spices. Smoky, floral notes continue to emerge as the wine shows off its class and sheer energy. This is a great showing from the Grand Cellier. The Grand Cellier is 70% Chardonnay and 30% Pinot Noir. This release is based on 2008, with reserve wines from 2007 and 2006. The fruit is sourced from Les Hautes Greves and Les Basses Greves, both in Rilly la Montagne. Dosage is 10 grams per liter. Disgorged May 2011. Anticipated maturity: 2011-2015."

* 93 Punkte Stephen Tanzer IWC: "Made from 80% chardonnay and 20% pinot noir, from a single site; aged for ten months in four-to-six-year-old barrels before bottling and then aged on its lees for 41 months; disgorged in December, 2012): Green-tinged yellow. Bright mineral- and smoke-accented aromas of candied citrus fruits, fresh pear and fig, with a suave floral overtone. Tight, racy and precise, offering vibrant pear, orange and honeysuckle flavors that put on weight with air. Finishes on an emphatic mineral note, with lingering florality and excellent length."

* 92 Punkte BURGHOUND Allen Meadows: "The nose remains very restrained with aromas of green apple, freshly baked brioche and citrus dissolves into intense, pure and driving flavors that possess a wonderfully broad panoply of flavors that are gorgeously persistent. This is one of those rare Champagnes that can really have excellent flavor authority yet deliver it by dancing across the palate." /// Ursprungsland: Frankreich; Region: Champagne; Nettofüllmenge: 0,75 l; Alkoholgehalt: 12,5 % vol; Erzeuger/Abfüller: Vilmart, Rilly la Montagne, Frankreich; Appellation: Champagne; Allergene: Enthält Sulfite.
  GRAND CELLIER eignet sich hervorragend als Aperitif. Seine Farbe ist leicht goldgelb und der erste Eindruck in der Nase erinnert an weiße Blüten, die dann von Trockenfrüchten abgelöst werden. Komponiert wurde er aus 70% Chardonnay und 30% Pinot Noir, die 10 Monate lang Zeit hatten, im großen Eichenholzfass zu reifen, um diese herrliche Cuvée hervorzubringen. (Dosage 9-10 g/l)

Champagner Grande Reserve Brut

  Champagne
 


 
0.750 l 32,50 EUR (43.33 EUR/l) Champagner Grande Reserve Brut in den Warenkorb legen.
  
  1.500 l 65,00 EUR (43.33 EUR/l) Champagner Grande Reserve Brut in den Warenkorb legen.
  
  92 PARKER THE WINE ADVOCATE: "The Vilmart NV Grande Reserve represents a blend of relatively young vines of Chardonnay with around 20% Pinot Noir. These are from vintages 2009 and 2010, though the result displays a surprising degree of lees autolysis in the nose, joined by smoky and chalky nuances that come out more emphatically on the silken, finely effervescent palate. Suggestions of jellied red currant along with apple and lemon – as well as a faint aura of barrel – put me a bit in mind of Chassagne-Montrachet. This finishes with bursting brightness, ringing clarity, mouthwatering salinity, cheek-pinching piquancy, and consummate refreshment. It should fare deliciously for at least the one or two years." 16,5 JANCIS ROBINSON: „Impressive yeast, cream, toast and sherbet fruitiness. Crisp and appley on the palate. Moderate intensity, nicely balanced.” /// Ursprungsland: Frankreich; Region: Champagne; Nettofüllmenge: 0,75 l; Alkoholgehalt: 12,5 % vol; Erzeuger/Abfüller: Vilmart, Rilly la Montagne, Frankreich; Appellation: Champagne; Allergene: Enthält Sulfite.
  GRANDE RESERVE, die Basis-Cuvée von Vilmart aus 70% Pinot Noir und 30% Chardonnay, reifte 10 Monate im großen Eichenfass und ist mit ihren reichen und komplexen Aromen leicht und elegant, begleitet von einer feinen und lang anhaltenden Perlage. (Dosage 9-10 g/l)

Champagner Grande Reserve Brut

  Champagne
 


 
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  1.500 l 65,00 EUR (43.33 EUR/l) Champagner Grande Reserve Brut in den Warenkorb legen.
  
  92 PARKER THE WINE ADVOCATE: "The Vilmart NV Grande Reserve represents a blend of relatively young vines of Chardonnay with around 20% Pinot Noir. These are from vintages 2009 and 2010, though the result displays a surprising degree of lees autolysis in the nose, joined by smoky and chalky nuances that come out more emphatically on the silken, finely effervescent palate. Suggestions of jellied red currant along with apple and lemon – as well as a faint aura of barrel – put me a bit in mind of Chassagne-Montrachet. This finishes with bursting brightness, ringing clarity, mouthwatering salinity, cheek-pinching piquancy, and consummate refreshment. It should fare deliciously for at least the one or two years." /// Ursprungsland: Frankreich; Region: Champagne; Nettofüllmenge: 1,5 l; Alkoholgehalt: 13 % vol; Erzeuger/Abfüller: Vilmart, Rilly la Montagne, Frankreich; Appellation: Champagne; Allergene: Enthält Sulfite.
  GRANDE RESERVE, die Basis-Cuvée von Vilmart aus 70% Pinot Noir und 30% Chardonnay, reifte 10 Monate im großen Eichenfass und ist mit ihren reichen und komplexen Aromen leicht und elegant, begleitet von einer feinen und lang anhaltenden Perlage. (Dosage 9-10 g/l)

Champagner Rubis Brut Rose

  Champagne
 


 
0.750 l 39,90 EUR (53.20 EUR/l) Champagner Rubis Brut Rose in den Warenkorb legen.
  
  * 93 Punkte Robert Parkers THE WINE ADVOCATE: "The NV Brut Premier Cru Cuvee Rubis flows from the glass with sensual layers of perfumed fruit, showing stunning detail, clarity and purity. This vivid, multi-dimensional Champagne is full of nuance, not to mention class. It is simply wonderful and is not to be missed. The Brut Premier Cru Cuvee Rubis is 90% Pinot Noir (including 15% still Pinot) and 10% Chardonnay (equal parts 2006 and 2005 vintages), aged in medium-sized barrels." * 93 Punkte Stephen Tanzer IWC: "Orange-pink. Musky, smoky redcurrant and cherry aromas, with bright blood orange and mineral notes adding lift. Densely packed and powerful, offering chewy red fruit flavors and a sexy vanilla quality on the back half. In a powerful mold but graceful as well, with excellent finishing punch and lingering floral and spice nuances. This would work well with strongly flavored seafood or poultry dishes. Fifteen percent of the pinot noir in this blend was added as still wine, hence its vinous character." /// Ursprungsland: Frankreich; Region: Champagne; Nettofüllmenge: 0,75 l; Alkoholgehalt: 12,5 % vol; Erzeuger/Abfüller: Vilmart, Rilly la Montagne, Frankreich; Appellation: Champagne; Allergene: Enthält Sulfite.
  RUBIS BRUT ROSE: Lachsfarben mit Ketten feiner Bläschen macht dieser Champagner schon beim Hinschauen Freude. Seine Farbe hat er vom Pinot Noir, der 90% der Trauben ausmacht, abgerundet von 10% Chardonnay. Die Farbe Rot steht auch bei den Aromen im Vordergrund, rote Früchte und Grapefruits stehen Pate. (Dosage 10 g/l)
 
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