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Vilmart

2009

Champagner Grand Cellier d´Or Brut

  Champagne
 


 
0.750 l 54,90 EUR (73.20 EUR/l) Champagner Grand Cellier d´Or Brut in den Warenkorb legen.
  
  3. Platz FEINSCHMECKER - Champagner unter 100 Euro: "Feinwürzige Reneklodensüße mit beachtlichem Säuregerüst, dass die Breite der Dosage perfekt ausbalanciert. Trotz vermeindlicher Reifenoten "irre jung". Im Nachhall leicht rustikal, das ändert sich aber mit der Zeit in einen Hauch von Luxus."

93 ANTONIO GALLONI: "The 2009 Cuvée Grand Cellier d´Or is showing beautifully today. Although quite rich and ample, the 2009 retains gorgeous freshness to balance some of the more overt signatures of the vintage. A super-expressive finish laced with pear, apple and white flowers rounds things out nicely. This is such a classic Vilmart Champagne, where balance and finesse are so evident in everything the house does. Disgorged June 2013." Drink 2018-2029. /// Ursprungsland: Frankreich; Region: Champagne; Nettofüllmenge: 0,75 l; Alkoholgehalt: 12,5 % vol; Erzeuger/Abfüller: Vilmart, Rilly la Montagne, Frankreich; Appellation: Champagne; Allergene: Enthält Sulfite.
  GRAND CELLIER D´OR - das Attribut “Gold“ bezieht sich hier nicht nur auf die Farbe, auch die Aromen spielen mit gelben Früchten und Brioche darauf an. Kleine Eichenfässer bargen für 10 Monate die Grundlage dieser Cuvée, die sich aus 80% Chardonnay und 20% Pinot Noir zusammensetzt. (Dosage 9 g/l)
2005

Champagner Coeur de Cuvee Brut

  Champagne
 


 
0.750 l 79,90 EUR (106.53 EUR/l) Champagner Coeur de Cuvee Brut in den Warenkorb legen.
  
  95 WINE SPECTATOR: "Highly aromatic, with mulling spices and dried tea rose notes lacing pureed blackberry and plum pie flavors, this is vibrant and refined. A bright version that remains light-footed despite a rich, expansive profile. Candied kumquat, licorice snap and salted almond hints linger on the long finish. Drink now through 2029. –AN"

93 PARKER THE WINE ADVOCATE: "Named for its being derived solely from the heart of the pressing, Vilmart’s 2005 Brut Coeur de Cuvee – aged in small barrels one-third each new, once- and twice-previously used and only disgorged after 7 years – opens with an expressive bouquet of iris, gentian, and hyacinth, behind which come intimations of the noble mushrooms, oyster liquor, and nut oils that go on to inform an at once satiny and vivacious palate. White pepper and crystalline mineral impingements in the mouthwateringly mineral and umami-rich finish testify to a transparency, clarity and buoyancy seldom found in the often problematically earthy and diffuse Champagnes of this vintage. Feel free to follow this for several more years."

91 ANTONIO GALLONI: "Vilmart´ s 2005 Coeur de Cuvée is quite pretty, but just like last year, the wine lacks the depth and complexity of the very best years. Ideally the 2005 is best drunk over the next few years. This bottle was disgorged in January 2013." Drink 2014-2020. /// Ursprungsland: Frankreich; Region: Champagne; Nettofüllmenge: 0,75 l; Alkoholgehalt: 12,5 % vol; Erzeuger/Abfüller: Vilmart, Rilly la Montagne, Frankreich; Appellation: Champagne; Allergene: Enthält Sulfite.
  COEUR DE CUVEE: In uralter Champagner-Tradition wird diese Cuvée in neuen Barriques vergoren und zur Reifung gelagert. Die Trauben (80% Chardonnay und 20% Pinot Noir) werden im besten Weinberg von den ältesten Rebstöcken gelesen und anschließend sehr schonend vinifiziert. Der Coeur de Cuvée ist Ausdruck der Champagner-Kunst, die Laurent Champs perfekt bis ins kleinste Detail beherrscht, und zählt zu dem Besten, was in der Region entsteht. Finessenreich und komplex präsentiert er sich, seine Aromen erinnern an Haselnüsse und frische Früchte, umspielt von einem Hauch Vanille, Brioche und Limone. Einen Anlass brauchen Sie für diesen Spitzen-Champagner nicht zu suchen, er ist selbst Anlass genug. (Dosage 9 g/l)

Champagner Grand Cellier Brut

  Champagne
 


 
0.750 l 39,90 EUR (53.20 EUR/l) Champagner Grand Cellier Brut in den Warenkorb legen.
  
  95 WINE SPECTATOR: "Vibrant, finely cut acidity structures this seamlessly integrated version, backing layered flavors of poached apple, quince, honey, candied ginger, lemon zest and crème de cassis with hints of coconut and orchard blossom. Shows lovely texture and length. Drink now through 2023.–AN"

92 ROBERT PARKER THE WINE ADVOCATE: "The NV Brut Cuvee Grand Cellier possesses gorgeous intensity in its piercing notes of lemon, white flowers and spices. Smoky, floral notes continue to emerge as the wine shows off its class and sheer energy. This is a great showing from the Grand Cellier. The Grand Cellier is 70% Chardonnay and 30% Pinot Noir. This release is based on 2008, with reserve wines from 2007 and 2006. The fruit is sourced from Les Hautes Greves and Les Basses Greves, both in Rilly la Montagne. Dosage is 10 grams per liter. Disgorged May 2011. Anticipated maturity: 2011-2015."

93 STEPHPEN TANZER IWC: "Made from 80% chardonnay and 20% pinot noir, from a single site; aged for ten months in four-to-six-year-old barrels before bottling and then aged on its lees for 41 months; disgorged in December, 2012): Green-tinged yellow. Bright mineral- and smoke-accented aromas of candied citrus fruits, fresh pear and fig, with a suave floral overtone. Tight, racy and precise, offering vibrant pear, orange and honeysuckle flavors that put on weight with air. Finishes on an emphatic mineral note, with lingering florality and excellent length."

92 BURGHOUND Allen Meadows: "The nose remains very restrained with aromas of green apple, freshly baked brioche and citrus dissolves into intense, pure and driving flavors that possess a wonderfully broad panoply of flavors that are gorgeously persistent. This is one of those rare Champagnes that can really have excellent flavor authority yet deliver it by dancing across the palate."

92 ANTONIO GALLONI: "70% Chardonnay and 30% Pinot Noir; 9 g/l dosage; disgorged in December, 2013): Bright straw. Explosive, seductively perfumed aromas of fresh pear, honeydew and jasmine, along with hints of iodine and tarragon. Silky and broad in the mouth, offering intense orchard and pit fruit flavors and a hint of toasty lees. Shows outstanding clarity and power on the finish, which echoes the floral and leesy notes."

93 JAMES SUCKLING: "A blend of 70% pinot noir and 30% chardonnay, this has a complex and sophisticated nose that delivers peach fruits and citrus, plus some bolder yellow plum fruits too. The palate is assertive, energetic and concentrated with peach and nectarine flavors met with lemony acidity. Long, really powerful Champagne here. Drink now or age on cork for three or more years." /// Ursprungsland: Frankreich; Region: Champagne; Nettofüllmenge: 0,75 l; Alkoholgehalt: 12,5 % vol; Erzeuger/Abfüller: Vilmart, Rilly la Montagne, Frankreich; Appellation: Champagne; Allergene: Enthält Sulfite.
  GRAND CELLIER eignet sich hervorragend als Aperitif. Seine Farbe ist leicht goldgelb und der erste Eindruck in der Nase erinnert an weiße Blüten, die dann von Trockenfrüchten abgelöst werden. Komponiert wurde er aus 70% Chardonnay und 30% Pinot Noir, die 10 Monate lang Zeit hatten, im großen Eichenholzfass zu reifen, um diese herrliche Cuvée hervorzubringen. (Dosage 9-10 g/l)

Champagner Grande Reserve Brut

  Champagne
 


 
0.750 l 32,50 EUR (43.33 EUR/l) Champagner Grande Reserve Brut in den Warenkorb legen.
  
  1.500 l 65,00 EUR (43.33 EUR/l) Champagner Grande Reserve Brut in den Warenkorb legen.
  
  92 PARKER THE WINE ADVOCATE: "The Vilmart NV Grande Reserve represents a blend of relatively young vines of Chardonnay with around 20% Pinot Noir. These are from vintages 2009 and 2010, though the result displays a surprising degree of lees autolysis in the nose, joined by smoky and chalky nuances that come out more emphatically on the silken, finely effervescent palate. Suggestions of jellied red currant along with apple and lemon – as well as a faint aura of barrel – put me a bit in mind of Chassagne-Montrachet. This finishes with bursting brightness, ringing clarity, mouthwatering salinity, cheek-pinching piquancy, and consummate refreshment. It should fare deliciously for at least the one or two years."

16,5 JANCIS ROBINSON: „Impressive yeast, cream, toast and sherbet fruitiness. Crisp and appley on the palate. Moderate intensity, nicely balanced.”

90 ANTONIO GALLONI: "The NV Grande Réserve is a great introduction to the house style. A model of total finesse and understatement, the Grande Réserve captures the essence of Vilmart in its silky texture and exceptional overall balance. Sweet floral notes grace the crystalline finish. This release is 70% Pinot Noir and 30% Chardonnay from the 2012 and 2011 vintages. Disgorged June 2014." 2015-2020.

92 JAMES SUCKLING: "A blend of pinot noir (70%) and chardonnay (30%), this has a profound sense of harmony on both the nose and palate. Aromas of grilled nuts, pepper and lightly spiced wild raspberry fruits are pristine, leading to a palate that has beautifully supple, fleshy texture. The acidity is assertive, not harsh; the depth, balance and concentration is really something. Drink now whilst fresh or up to three years." /// Ursprungsland: Frankreich; Region: Champagne; Nettofüllmenge: 0,75 l; Alkoholgehalt: 12,5 % vol; Erzeuger/Abfüller: Vilmart, Rilly la Montagne, Frankreich; Appellation: Champagne; Allergene: Enthält Sulfite.
  GRANDE RESERVE, die Basis-Cuvée von Vilmart aus 70% Pinot Noir und 30% Chardonnay, reifte 10 Monate im großen Eichenfass und ist mit ihren reichen und komplexen Aromen leicht und elegant, begleitet von einer feinen und lang anhaltenden Perlage. (Dosage 9-10 g/l)

Champagner Grande Reserve Brut

  Champagne
 


 
0.750 l 32,50 EUR (43.33 EUR/l) Champagner Grande Reserve Brut in den Warenkorb legen.
  
  1.500 l 65,00 EUR (43.33 EUR/l) Champagner Grande Reserve Brut in den Warenkorb legen.
  
  92 PARKER THE WINE ADVOCATE: "The Vilmart NV Grande Reserve represents a blend of relatively young vines of Chardonnay with around 20% Pinot Noir. These are from vintages 2009 and 2010, though the result displays a surprising degree of lees autolysis in the nose, joined by smoky and chalky nuances that come out more emphatically on the silken, finely effervescent palate. Suggestions of jellied red currant along with apple and lemon – as well as a faint aura of barrel – put me a bit in mind of Chassagne-Montrachet. This finishes with bursting brightness, ringing clarity, mouthwatering salinity, cheek-pinching piquancy, and consummate refreshment. It should fare deliciously for at least the one or two years." /// Ursprungsland: Frankreich; Region: Champagne; Nettofüllmenge: 1,5 l; Alkoholgehalt: 13 % vol; Erzeuger/Abfüller: Vilmart, Rilly la Montagne, Frankreich; Appellation: Champagne; Allergene: Enthält Sulfite.
  GRANDE RESERVE, die Basis-Cuvée von Vilmart aus 70% Pinot Noir und 30% Chardonnay, reifte 10 Monate im großen Eichenfass und ist mit ihren reichen und komplexen Aromen leicht und elegant, begleitet von einer feinen und lang anhaltenden Perlage. (Dosage 9-10 g/l)

Champagner Rubis Brut Rose

  Champagne
 


 
0.750 l 39,90 EUR (53.20 EUR/l) Champagner Rubis Brut Rose in den Warenkorb legen.
  
  93 ROBERT PARKER THE WINE ADVOCATE: "The NV Brut Premier Cru Cuvee Rubis flows from the glass with sensual layers of perfumed fruit, showing stunning detail, clarity and purity. This vivid, multi-dimensional Champagne is full of nuance, not to mention class. It is simply wonderful and is not to be missed. The Brut Premier Cru Cuvee Rubis is 90% Pinot Noir (including 15% still Pinot) and 10% Chardonnay (equal parts 2006 and 2005 vintages), aged in medium-sized barrels."

89+ ANTONIO GALLONI: "Reddish-salmon color. Perfumed, slightly floral aromas of cassis, raspberry and basil. Quite dry, even slightly hard-edged, with a flavor of moderately ripe strawberry. Tightly wound, intensely flavored and solidly built. This rounded out nicely in the recorked bottle after 24 hours." /// Ursprungsland: Frankreich; Region: Champagne; Nettofüllmenge: 0,75 l; Alkoholgehalt: 12,5 % vol; Erzeuger/Abfüller: Vilmart, Rilly la Montagne, Frankreich; Appellation: Champagne; Allergene: Enthält Sulfite.
  RUBIS BRUT ROSE: Lachsfarben mit Ketten feiner Bläschen macht dieser Champagner schon beim Hinschauen Freude. Seine Farbe hat er vom Pinot Noir, der 90% der Trauben ausmacht, abgerundet von 10% Chardonnay. Die Farbe Rot steht auch bei den Aromen im Vordergrund, rote Früchte und Grapefruits stehen Pate. (Dosage 10 g/l)
 
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