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WINE ENTHUSIAST: "Continuing its impressive development, Clerc Milon 2011 is a serious wine. It is elegant, stylish, its fruits well integrated with red berry and plum skin flavors. Powerful while round and fruity with a fine sense of weight, this wine will develop relatively quickly but will then stay at its peak for many years. Drink from 2017."
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JAMES SUCKLING: "A chewy wine but the tannins are polished and pretty. Full body, intense fruit and tannins, and a persistent finish. Muscular but balanced."
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WEINWISSER: "Tiefes Purpur, satt in der Mitte, Granatschimmer am Rand. Schwarze Kirschen, Pflaumen und minzige Noten, Eisenkrauttouch und Teeblätter. Spürt man da den ganz kleinen Anteil Carmenère in der Nase? Beim zweiten Ansatz war da auch ziemlich viel Eukalyptus dabei. Feiner Körper, wirkt momentan recht fleischig, was aber wieder seine Rasse unterstreicht, schwarze Pfefferkörner im Extrakt."
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FALSTAFF: "Mittleres Rubingranat, violette Reflexe, breitere Randaufhellung, süße Zwetschken, kandierte Orangenzesten, rotes Waldbeerkonfit unterlegt. Ein Hauch von Trockengewürzen. Straff, feste Tannine, wirkt im Kern etwas verwässert, rotbeeriger Nachhall, frische Säurestruktur, etwas Nougat im Abgang, es fehlt im Moment etwas die Komplexität."
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WINE SPECTATOR: "Exhibits a solid core of crushed currant, blackberry and black cherry fruit, backed by refined tannins. The notes of roasted cedar and iron are well-buried for now. This should develop into a textbook Pauillac after some modest cellaring. Best from 2016 through 2026."