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Zweitwein einer 100 Punkte Legende - 10% des Preises
Weinvorhersage vom 15. März 2021

Zweitwein einer 100 Punkte Legende - 10% des Preises

Wenn ein „Erstwein“, 100 Punkte in PARKERS WINE ADVOCATE erhält, ist Aufmerksamkeit geboten, im konkreten Fall 2018 Pingus, der bis zu 100 Punkte erhielt. Dann nämlich lohnt der Blick auf den Zweitwein 2018 FLOR DE PINGUS. Der Vorteil, 2018 FLOR DE PINGUS kostet bei UNGER WEINE, dem offiziellen deutschen Importeur, mit 89,90 Euro lediglich 10% des Erstweines 2018 Pingus, der mit knapp 900 Euro zu Buche schlägt. Zudem hat es 2018 FLOR DE PINGUS faustdick hinter den Ohren, das sehr konservative DECANTER Magazin bewertet mit 96 Punkten so hoch wie noch nie zuvor. Lediglich 25% neues Holz verwendet PETER SISSECK mittlerweile bei seinem FLOR DE PINGUS, Frucht, Präzision, Finesse und Ausdruck stehen bei ihm an allererster Stelle. Die Trauben selektiert SISSECK extrem streng aus 5 verschiedenen Parzellen mit insgesamt 40 Hektar uralter Reben. Und exakt diese strenge Selektion macht FLOR DE PINGUS so einzigartig.   Wir haben nach Auslieferung der 2018 Pingus Subskription umgehend eine Flasche 2018 FLOR DE PINGUS geöffnet und nach einer Stunde in der Karaffe genossen:

„Dunkle schwarze Kirsche in der Nase, zudem schwarze Johannisbeere, Pflaumen und dunkle Schokolade. Am Gaumen wiederum dunkle, fette Kirsche, Schokolade, Gewürze und feinstes Cassis. Sehr dicht und kraftvoll mit erhabenem Fluss, dabei nicht ansatzweise fett oder übergewichtig. Eine Tanninstruktur wie aus dem Lehrbuch, fein - trotzdem deutlich spürbar, seidig - trotzdem maskulin. Genau das macht SISSECK mittlerweile mit einer derartigen Perfektion, das Vergleiche ungemein schwerfallen. Tiefe, Komplexität, dabei nahezu zurückhaltend, ein perfekter Spagat zwischen Finesse und Power. Traum-Abgang mit schöner Salzigkeit und dieser unglaublich dezent kraftvollen Frucht. 2018 FLOR steht erst am Anfang eines langen Lebens, mit seriöser Dekantierzeit geht aber bereits jetzt gewaltig die Post ab.“ 96 DECANTER:
"In the shadow of Pingus? Only, perhaps, if you taste it after the grand vin, because Flor de Pingus is another haute-couture masterpiece in its own right, again with that highly polished tannic texture and layers of dark but succulent and perfectly ripe mulberry fruit, suggestions of something darker and savoury emerging, but for now this is just a gloriously sensual young wine with a pronounced sense of place. Biodynamic." 94+ THE WINEADVOCATE:
"Like the rest of the wines, I tasted the bottled 2018 Flor de Pingus—which I tasted unbottled last year—next to the 2019 that will be bottled in June 2021, and it was great to see how the wines reflected the character of the two vintages. All of the estate vineyards are certified organic, and this is pure Tinta del País, the local strain of Tempranillo, from 40 hectares in five different locations (parajes) of the village of La Horra where the Pingus vineyards are also located. It fermented with natural yeasts and also natural malolactic and matured for 18 months in French oak barrels, 25% new. The day I tasted it, the wine was oakier than normal, but the amount of new oak is not higher than normal. The palate showed much better, with very fine and polished tannins. There is freshness, even red fruit and good balance. The oak should integrate with a little more time in bottle..." 94 JAMES SUCKLING:
"A ripe, layered red with plum, black-cherry and some toasted oak. It’s full-bodied with rounded tannins, but there’s a lively edge to the wine as well. Subtle and fine. Sort of shy still. Drink or hold."   Holen Sie sich unbedingt ein paar Flaschen vom 2018 FLOR DE PINGUS. Der Preis ist im weltweiten Umfeld sensationell. Seine Weine kauft man eben beim Importeur! 10% des Preises des Erstweins!

2018 Flor de Pingus Dominio de Pingus Ribera del Duero
Rotwein
96
DECANTER: "In the shadow of Pingus? Only, perhaps, if you taste it after the grand vin, because Flor de Pingus is another haute-couture masterpiece in its own right, again with that highly polished tannic texture and layers of dark but succulent and perfectly ripe mulberry fruit, suggestions of something darker and savoury emerging, but for now this is just a gloriously sensual young wine with a pronounced sense of place. Biodynamic."
94
JAMES SUCKLING: "A ripe, layered red with plum, black-cherry and some toasted oak. It’s full-bodied with rounded tannins, but there’s a lively edge to the wine as well. Subtle and fine. Sort of shy still. Drink or hold."
94+
THE WINEADVOCATE: "Like the rest of the wines, I tasted the bottled 2018 Flor de Pingus—which I tasted unbottled last year—next to the 2019 that will be bottled in June 2021, and it was great to see how the wines reflected the character of the two vintages. All of the estate vineyards are certified organic, and this is pure Tinta del País, the local strain of Tempranillo, from 40 hectares in five different locations (parajes) of the village of La Horra where the Pingus vineyards are also located. It fermented with natural yeasts and also natural malolactic and matured for 18 months in French oak barrels, 25% new. The day I tasted it, the wine was oakier than normal, but the amount of new oak is not higher than normal. The palate showed much better, with very fine and polished tannins. There is freshness, even red fruit and good balance. The oak should integrate with a little more time in bottle. 120,000 bottles produced. It was bottled in July 2020."
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