WINESPECTATOR: " This is so thick and dense, with an ultrarich palate of dried lemon, apple pie and toffee. Full and spicy, yet not overly sweet. Very powerful and long. Blockbuster comes to mind. Best after 2014."
WINE ENTHUSIAST: "A beautifully ripe wine, layering all the dense botrytis of the vintage with freshest acidity. It has weight, the texture of grainy honey, ripe yellow fruits, mango and orange zest. Impressive and certainly for aging."
JANCIS ROBINSON: "Simple, sweet, lemony and such depth and length."
ANTONIO GALLONI: "Full yellow-gold. Deep, brooding aromas of ripe peach and honey. A sweet, peachy fruit bomb with a superb balance of sugar, acidity and alcohol. Still subdued on the back but wonderfully sappy, spicy and long. The most promising wine for this chateau since the superb 2001."
THE WINE CELLAR INSIDER: "Medium to full bodied, with an assortment of tropical fruits with honey and spice, the wine ends with sweet, ripe, orange, pineapple and honey notes."
THE WINEADVOCATE: "Tasted single blind against its peers. There is a little sulphur on the nose of the Sigalas-Rabaud 2007. It comes across as quite tight at the moment but it possesses good definition with touches of guava and dried pineapple. The palate is medium-bodied with a fine spicy entry, quite cohesive with honey, ginger and a touch of marmalade. With good length and persistency towards the finish, this is a very fine, mid-weight Sauternes. Tasted January 2011."
Zum Weingut
Chateau Sigalas Rabaud ist schon seit 1863 im Besitz der Familie Rabaud und liegt in der Gemeinde Bommes, zugehörig zu der Appellation Sauternes, mit 14 Hektar Weingärten gehört Chateau Sigalas Rabaud zu den kleinsten Premier Grand Cru in Sauternes. Mittlerweile vertritt Laure de Lambert Compeyrot, Enkelin von Marie Antoinette de Sigalas, die Familie in der sechsten Generation, die sich leidenschaftlich um die Weinberge kümmert, immer im Bestreben, die Biodiversität der Pflanzen so bemerkenswert wie das Terroir zu erhalten, so ist sie zur traditionellen Methode der mechanischen Bodenbearbeitung für die Unkrautbekämpfung zurückgekehrt. Seit ihrer Übernahme hat der Ruhm und die Qualität stetig zugenommen, dies wurde 2016 mit der Zertifizierung „High“ Environmental“ belohnt. Diese Passion übertrug Laure de Lambert ihren beiden Söhnen Jean und Matthieu, die ihr eigenes Weinhandelsunternehmen gründeten.
Erzeuger/Abfüller: Chateau Sigalas-Rabaud, 33210 Bommes, Frankreich
Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Sigalas-Rabaud, 33210 Bommes, Frankreich
Alkoholgehalt: 13,5 % vol
Allergene: Enthält Sulfite.
Lieferfrist: 3-5 Arbeitstage nach Eingang der Kaufbestätigung