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Nur etwa 2.500 Kisten pro Jahr
Weinvorhersage vom 14. August 2022

Nur etwa 2.500 Kisten pro Jahr

Auf dem zu Chateau Haut-Bailly gehörenden Schwester-Weingut Chateau Le Pape wird seit einigen Jahren ein beeindruckender Wein produziert. 2012 wurde Chateau Le Pape von Robert G. Wilmers, dem Eigentümer des auf der gegenüberliegenden Straßenseite liegenden Chateau Haut-Bailly, übernommen. Nachdem es aufwendig renoviert wurde, können Sie sich dort jetzt, mit Blick auf die Weinberge entspannen und verwöhnen lassen. Chateau Le Pape ist eine Oase der Ruhe. Besichtigen Sie auch die Weinkeller von Haut-Bailly und genießen die Küche an der privaten Tafel von Haut-Bailly.

Wir haben zum Wochenend-Auftakt, bei sensationellem Grill- und Sommerwetter, eine Flasche 2017 Chateau Le Pape geöffnet. Was für ein Wein! Passend zum Familiengrillen haben wir auch ein paar wenige Magnum Flaschen verfügbar.

Das Verkostungsteam notierte:

2017 Chateau Le Pape

In der Nase:

Zedernholz, Menthol, saftige Brombeeren, Sauerkirsche, Grafit und dunkle Schokolade. Viel Frische zeigend.

Am Gaumen:

Extrem klassischer Bordeaux! Wieder Brombeeren, dunkle Johannisbeere und reife rote Früchte. Dazu Nuancen von Espresso und Schokolade. Saftige Tannine, die auf ein tolles Lagerungspotenzial schließen lassen.

2017 Chateau Le Pape Chateau Le Pape Pessac Leognan
Chateau Le Pape 2017
Pessac Leognan
Rotwein
92
ANTONIO GALLONI: "The 2017 Le Pape is soft, refined and super expressive. Dried flowers, mint, cedar, tobacco and mocha add pretty aromatic top notes to this precise, understated Pessac-Léognan. Medium in body and wonderfully nuanced, the 2017 is absolutely gorgeous. Bright floral and red fruit notes add brilliance with a bit of time in the glass. This is such a compelling, understated wine, not to mention an overachiever and a terrific value."
92
DECANTER: "This is a lovely Le Pape, soft, elegant, smooth and extremely elegant. The acidities are relatively high - certainly more apparent than last year - but the overall texture is extremely silky. We are now on the sixth vintage since the Haut-Bailly team took over, and it is really finding its style and its character. The aromatics spring from the glass and it's extremely 'digestible', as the French say, yet with a real sense of structure. It has great balance and is very charming, an easy to recommend medium term drinker. Harvested 18-29 September. No frost damage. Drinking Window 2022 - 2032"
91-92
JAMES SUCKLING: "A fresh and elegant Le Pape with a medium body, fine and silky tannins and a fresh finish. Pretty and clean. Refined. 80% merlot and 20% cabernet sauvignon."
91
JEB DUNNUCK: "Composed of 80% Merlot and 20% Cabernet Sauvignon, the 2017 Chateau Le Pape offers a charming, forward, delicious style that's common in the vintage. Chocolate dark fruits, ripe tobacco, and gravelly, earthy notes all emerge from the glass, and it has plenty of fruit, ripe tannins, and a good finish. Drink this total charmer any time over the coming 10-15 years or more."
17
WEINWISSER: "80 % Merlot, 20 % Cabernet Sauvignon. Granatrubin mit violettem Rand. Zartes Kirschbouquet mit Anklängen an roten Johannisbeeren. Im zweiten Ansatz Kardamom und edle tabakige Würze. Am feingliedrigen Gaumen mit klassischer Ausrichtung, dabei mit reifem, unterlegtem Tannin und viel roter Frucht. Im eleganten Finale mit frischem Preiselbeersaft. Toller Best Buy, der dieses Jahr besonders zu gefallen weiss."
90-92
WINE ENTHUSIAST: "90–92. Barrel Sample. Ripe, generous and rich, this is a wine with great black fruits and already integrated tannins. Spice, dark chocolate and coffee flavors promise a wine that is well structured while dominated by great fruit. Drink from 2023."
92
WINESPECTATOR: "Steeped red and black currant notes mingle with sanguine and iron accents, while a roasted apple wood frame pulls everything together. Tar streaks on the finish leave enough room for the fruit to drive through. Merlot and Cabernet Sauvignon. Best from 2022 through 2034. 1,667 cases made."
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