Rotwein Chateau la Gaffeliere - Saint Emilion aus Bordeaux Frankreich 2017

Chateau la Gaffeliere

2017

Chateau la Gaffeliere

Saint Emilion

69,90 €
0,75 l (93,20 €/l)
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Bewertungen
17
WEINWISSER: "Sattes Granat. Feingliedriges Bouquet mit Himbeeren und erkaltetem Früchtetee, dahinter rote Grütze. Am mittleren Gaumen mit süssem, sandigem Extrakt und feinkernigen Noten. Im Finale mit feinen, saftigen rotbeerigen Konturen und zarter Adstringenz. Mit Potenzial nach oben."
93
WINESPECTATOR: "Floral and elegant from the start, with lilac and violet notes streaming forth, followed by cassis, cherry puree and raspberry reduction flavors. A lovely snap of anise and a subtle apple wood accent help to frame the finish, which shows good latent energy. Merlot and Cabernet Franc. Best from 2022 through 2038. 5,833 cases made."
96
WINE ENTHUSIAST: "This wine has good structure, delicious black-currant fruits and powerful tannins. Its dry core will drive this wine forward as it matures. The aftertaste brings out the fruitiness of the vintage. Drink from 2024."
16+
JANCIS ROBINSON: "Deep crimson. Deeply and darkly scented on the nose, all rather compact and intense. Pure blackberry strikes first and then the darker blackcurrant. So inviting. The palate is a little less inviting at the moment: dry, almost chalky, tannin texture that seems to flatten the fruit on the mid palate though it is juicy and fresh on the finish. Tastes as if it is going through an awkward phase."
93
JAMES SUCKLING: "There are some sappy and leafy elements to the nose with a thread of red berries and fresh blueberries. The palate has plush, lithe and juicy appeal with smoothly rendered tannins and juicy, crunchy acidity. Drink or hold."
92
THE WINE CELLAR INSIDER: "You'll find the stony nature in the wine before moving to the lush, ripe, dark red fruits, licorice and espresso notes. Full bodied and lush, this is tasty now and it is going to be more tasty with six to eight years of bottle age."
95
FALSTAFF: "Tiefdunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Randaufhellung, intensives schwarzes Beerenkonfit, mineralisch, floraler Touch, facettenreiches Bukett. Straff, engmaschig, feiner Nougatanklang, feiner Säurebogen, schokoladiger Touch, bleibt haften, gutes Entwicklungspotenzial, ein Ausnahmewein, so gut wie lange nicht."
91
JEB DUNNUCK: "A blend of 70% Merlot and 30% Cabernet Franc, raised in 50% new oak, the 2017 Chateau La Gaffeliere is a beautiful effort from this estate that does everything right. Giving up lots of black raspberry and cassis-like fruits as well as plenty of spice and flowery incense, it hits the palate with medium to full body, a rounded, elegant texture, and sweet tannins. It's a beautifully classic, elegant wine from this team that will evolve nicely for over two decades."
97
THE WINEADVOCATE: "The 2017 La Gaffeliere is a blend of 70% Merlot and 30% Cabernet Franc. Medium to deep garnet-purple in color, the nose is a little closed to begin, slowly unfurling to reveal fragrant scents of kirsch, black raspberries and warm plums plus suggestions of unsmoked cigars, rosehip tea and underbrush. Medium-bodied, the palate has fantastic elegance and sophistication, with tons of bright, perfumed fruit and exquisitely ripe tannins, finishing with bags of freshness and energy. Since the lower-lying sections of La Gaffeliere were affected by frost this year, this wine mainly comes from the section up on the Saint-Émilion plateau, near Ausone. Truly impressive!"
Zum Weingut
Chateau la Gaffeliere gehört mit seinen 16 Hektar Rebfläche seit dem Jahr 1611 der Familie de Malet Roquefort, was sie zur ältesten Winzerfamilie von St. Émilion macht. Weinberge gibt es auf dem Gelände von la Gaffeliere aber schon länger, wie mehrere Mosaiken zeigen, die die Besitzer 1969 dort entdeckten. Heutzutage arbeiten Vater und Sohn gemeinsam daran, dass die ruhmreiche Geschichte von Chateau la Gaffeliere und der Familie fortgesetzt wird. Die Weinberge sind zu 70% mit Merlot und 30% mit Cabernet Franc bepflanzt. Der Ausbau erfolgt für zwölf bis 14 Monate in zur Hälfte neuen Eichenfässern.
 
Fakten
Weinart: Rotweine
Ursprungsland: Frankreich
Region: Bordeaux
Appellation: Saint Emilion
Weingut: Chateau la Gaffeliere
Erzeuger/Abfüller: Chateau la Gaffeliere, La Gaffelière-Ouest, 33330 Saint-Émilion, Frankreich
Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau la Gaffeliere, La Gaffelière-Ouest, 33330 Saint-Émilion, Frankreich
Jahrgang :2017
Alkoholgehalt: 14 % vol
Allergene: Enthält Sulfite.
Lieferfrist: 3-5 Arbeitstage nach Eingang der Kaufbestätigung
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