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WINE ENTHUSIAST: "Black fruits show strongly in this sumptuous wine. Its tannins are muted, a judicious support for the wine's fruitiness. Drink from 2023."
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WINE SPECTATOR: "Features a solid core of dark currant, fig and blackberry preserve flavors, backed by hints of alder, tobacco and Turkish coffee that lend this a slightly rustic persona in the end. For fans of gutsy Pomerol. Merlot and Cabernet Franc. Best from 2022 through 2032."
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JAMES SUCKLING: "This shows lots of charcoal and blueberry character with hints of tar and fresh basil. Medium body, chewy tannins and a flavorful finish. Cool and intense. Drink in 2021."
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WEINWISSER: "90 % Merlot, 10 % Cabernet Franc. Sattes Purpur mit schwarzer Mitte und lila Rand. Intensives Kirschenparfüm, dahinter Rosenholz und Holundergelee. Am cremigem Gaumen mit stützendem Tannin und feinspröder Textur. Im gebündelten Finale mit Blaubeeren und Lakritze. Besser als letztes Jahr!"
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FALSTAFF: "Tiefdunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Randaufhellung, zart floral unterlegtes schwarzes Waldbeerkonfit, ein Hauch von Nougat, zart nach Cassis und Kirschen. Mittlerer Körper, feine Fruchtsüße, integrierte Tannine, angenehme Säurestruktur, reife Zwetschken im Nachhall, unkomplizierter Speisenbegleiter."