Weißwein Chateau Pape Clement blanc - Graves aus Bordeaux Frankreich 2017

Chateau Pape Clement

2017

Chateau Pape Clement blanc

Graves

139,90 €
0,75 l (186,53 €/l)
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Graves Chateau Pape Clement
Bewertungen
18
WEINWISSER: "55 % Sauvignon Blanc, 45 % Sémillon. Intensives, helles Gelb. Zartes, enorm facettenreiches facettenreiches Bouquet mit weissem Pfirsich, Nektarine, frisch geschnittener Ananas und einem Hauch Exotik. Am mittleren Gaumen mit stützender Frische, reifem Extrakt und spürbarer Mineralik. Im mittleren Finale mit Limonen und Wachsnoten, hat Saft, Extrakt und Frische."
95
WINESPECTATOR: "This features a beeswax frame around a large-scaled core of wet straw, creamed white peach, yellow apple and fennel flavors, while a racy quinine thread runs underneath. Shows a flash of brioche on the finish, with the beeswax element lingering. Needs a little time, but this is distinctive and beautiful. Sauvignon Blanc, Sémillon, Sauvignon Gris and Muscadelle. Best from 2021 through 2029."
91
WINE ENTHUSIAST: "Taut, steely and textured, this is a cool, crisp wine. With acidity and minerality all in play, the wine's long-term future is balanced by its immediate fruitiness. Drink this well-structured wine from 2021."
17
JANCIS ROBINSON: "Creamy, cedary (oaky) aroma. Smells rich and ripe. Impressive depth here: citrus fruit as well as oak spice and richness. Full bodied but still fresh on the finish. Power rather than elegance but the balance is good."
94
DECANTER: "From the Bernard Magrez stable. Very plush yet with steely precision, this has a hint of Corton Charlemagne about it. Floral nose, zesty grapefruit and stone fruit on the palate – there is no lack of ambition here. Drinking Window 2020 - 2028"
96
JAMES SUCKLING: "Aromas of pineapple, peaches and apple pie with stone. Deep and intense, yet always subtle in the nose. Full-bodied, layered and very flavorful. However, it stays focused and precise in the mouth and at the finish. Serious length. Still needs three or four years to come together. Better after 2022."
94
ANTONIO GALLONI: "The 2017 Pape Clément Blanc is airy, weighty and so inviting. Hints of tangerine, passion fruit, white flowers and mint all lift from the glass. In the recent past, the Blanc has been oily and unctuous. There is plenty of textural depth to the 2017, but what impresses me most is its understatement and refinement. There is so much to like."
96
THE WINE CELLAR INSIDER: "Loaded with fruit from start to finish, the wine is rich, plush, fresh and balanced. The honeysuckle on top of all that ripe just-picked lemons, pomelo, rock and mango hits the spot. This should age nicely."
92
FALSTAFF: "Helles Gelbgrün, Silberreflexe. Etwas verhalten, ein Hauch von Ananas und Mango, Nuancen von Mandarinenzesten. Saftig, feine gelbe Tropenfrucht, gute Komplexität, angenehme Fruchtsüße, Pfirsich im Abgang, bleibt haften, gutes Potenzial."
97
JEB DUNNUCK: "The 2017 Chateau Pape Clement Blanc showed spectacularly well and is one of the wines (if not the wine) of the vintage. Based on 55% Sauvignon and 45% Semillon aged 14 months in barrel, it offers powerful notes of honeyed melon, tart pineapple, green figs, and floral notes as well as a terrific sense of minerality. Concentrated, medium to full-bodied, with rocking levels of acidity, give it 2-4 years and enjoy over the following 15 years or more."
94+
THE WINEADVOCATE: "The Pape Clement 2017 Blanc (composed of 55% Sauvignon Blanc and 45% Sémillon) has loads of exotic fruit—pineapple, green guava and passion fruit—with crushed stones, fragrant herbs and mandarin peel hints. The palate is medium-bodied, intense and racy with a long, pure, exotic fruit finish."
Zum Weingut
Pape Clement liegt südwestlich von Haut Brion in Pessac, dem Vorort von Bordeaux. Insider behaupten, Pape Clement würde bei weitaus geringeren Preisen qualitativ nahe an die Nachbarn La Mission Haut Brion und Haut Brion kommen. Das ist nicht abwegig, weiß man um die Hintergründe: Der Besitzer von Pape Clement ist nämlich Bernard Magrez, dem ebenfalls Château Fombrauge in St. Emilion, La Tour Carnet im Medoc und noch weitere hochklassige Güter gehören. Pape Clement zeigt die für Graves so typischen, mineralischen Komponenten, hervorgerufen durch die kieshaltigen Böden. Dies wird bei Pape Clement ergänzt von einem in der Jugend deutlich spürbaren Holzeinsatz. Aber der Wein hat eine derart perfekte Fruchtqualität, dass er das leicht verkraftet. Die Cuvée besteht zu 60% aus Cabernet Sauvignon und zu 40% aus Merlot. Bei der Weinbereitung wird nichts dem Zufall überlassen. Mehrfache Handselektion, komplettes Entstielen, Vergärung ganzer Beeren, alles ist auf dem aktuellen Stand. Der Ausbau erfolgt in Spitzenjahren in bis zu 90% neuen Barriques. Übrigens komme ich in Subskription kommen immer wieder an einige wenige Kisten des Weißweins von Pape Clement aus einer 2,5 Hektar kleinen Lage. 45% Sauvignon, 45% Sémillon, 5% Sauvignon Gris und 5% Muscadelle sind die Formel. Schlagen sie hier einmal zu, die Qualitäten sind einmalig und die Produktion umfasst nur 500 Kisten.
 
Fakten
Weinart: Weißweine
Ursprungsland: Frankreich
Region: Bordeaux
Appellation: Graves
Weingut: Chateau Pape Clement
Erzeuger/Abfüller: Chateau Pape Clement, 216 Avenue Dr Nancel Penard, 33600 Pessac, Frankreich
Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Chateau Pape Clement, 216 Avenue Dr Nancel Penard, 33600 Pessac, Frankreich
Jahrgang :2017
Alkoholgehalt: 14 % vol
Allergene: Enthält Sulfite.
Lieferfrist: 3-5 Arbeitstage nach Eingang der Kaufbestätigung
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