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2018 Super Pauillac-Wert
Subskription vom 2. Mai 2019

2018 Super Pauillac-Wert

Seit Jahren ein traumhafter Pauillac-Wert ist CHATEAU BATAILLEY, ein Weingut das für diese Appellation mit einem irrem Preis/Leistungs-Verhältnis glänzt. Im Vergleich zu den namhaften Pauillac Prestigegütern erhalten Sie hier den Erstwein eines klassifizierten Gewächses, anstatt dem Zweitwein oben Genannter. Die Historie dieses Gutes reicht zurück bis in das 15. Jahrhundert. Im Jahr 1942 wurde das Gut geteilt in CHATEAU BATAILLEY und Chateau Haut Batailley, welches im vergangenen Jahr von Jean Charles Cazes von Chateau Lynch Bages gekauft wurde. Allein dieser Kauf verrät das Potential des Terroirs und sollte Sie äußerst hellhörig machen! Die Weinberge auf CHATEAU BATAILLEY sind zu 70% mit Cabernet Sauvignon, 25% Merlot und 2% Petit Verdot bepflanzt.

Und wie bereits in den Jahrgängen zuvor entstand hier ein absolut herausragender Wein. Sehen Sie sich die Bewertungen und die einzelnen Texte an, das ist ein super Pauillac-Wert, den Sie sich in diesem herauragenden Jahrgang durchaus in der Großflasche gönnen sollten. 6 Liter solider Pauillac aus einen Jahrhundertjahrgang zu 431 Euro sind mehr als fair! 94-95 JAMES SUCKLING:
"This is very structured and dense with lots of fruit and tannin, yet it’s tight and long. Linear and racy. Muscular." 94 DECANTER:
"This has a less luxurious feel than some Pauillacs but it has an effortless to it that is not always the case in 2018 and still with the traditional edge of the appellation that you want from these estates with menthol, eucalyptus and cigar typicity. It has firm tannins with clear signs of well-controlled extractions and presents as rich purple with violet edging. I have had the 2009 vintage of Batailley a few times recently, and there is something here of the same generosity of spirit to the brambly fruits, with lovely juice running through what are clearly fairly hefty tannins. I´ll be very surprised if this is not an exceptionally enjoyable bottle to open in eight to 10 years’ time. Great stuff from owners Philippe and Frederic Casteja. A yield of 52hl/ha. 3.6pH."  92-94 THE WINE CELLAR INSIDER:
"The crème de cassis is strong here and it´s the perfect match for the full-bodied, ripe, round, dark, fresh, spicy red berry palate. The tannins are powerful, yet refined, which is perfect for all that juicy, peppery fruit in the finish. If you can wait and give this wine 7-9 years or more before popping a cork, you will experience all of its true Pauillac character. The wine was made from blending 74% Cabernet Sauvignon, 23% Merlot and 3% Petit Verdot, reaching 13.5% alcohol." 92-94 WINE ENTHUSIAST:
"This is an open style that displays a black fruit flavor and soft tannins. Its berry flavors and ripe fruitiness are full integrated with the spice tone and bright acidity. Look for this wine to age well over the next 10 years."  92-94 THE WINEADVOCATE:
"The 2018 Batailley is deep garnet-purple in color and offers up bright Morello cherries, black raspberries and redcurrant notes over a cassis and plum preserves core with a waft of dried mint. Full-bodied with a good core of juicy fruit, it has approachable, ripe tannins and a lively lift to the finish." Aktuell können wir Ihnen als einer der wenigen Anbieter am Markt alle Formate bis zur 18 Liter Flasche liefern! Als Subskriptionskunde der Firma UNGER WEINE genießen Sie den Vorteil Ihre Subskriptionseinkäufe des Jahrganges 2018 ohne Bearbeitungsgebühr in unser Weinlager UNGER WEINE-DER KELLER überführen zu können. Zudem zeichnen Sie Ihre Subskription, die erst in zwei Jahren zur Auslieferung kommt, bei einem finanziell soliden, familiengeführten Unternehmen, welches in eigenen Immobilien agiert, nicht bei einer Mindestkapital-abgesicherten GmbH. Wie in den vergangenen Jahren informieren wir Sie aber selbstverständlich tagtäglich auf unserer Spezial-Page

, der ersten Subskriptionspage Deutschlands, über neue Weine. Den umfassenden Jahrgangsbericht erhalten Sie, wie gewohnt, etwa Ende Anfang/Mitte Juni.

2018 Chateau Batailley Chateau Batailley Pauillac
Rotwein
91-94
ANTONIO GALLONI: "The 2018 Batailley is powerful and resonant in the glass, with terrific textural richness and plenty of underlying structure as well. Lavender, rose petal, mint and spice infuse a rich, sumptuous Pauillac loaded with personality. Tasted two times."
94
DECANTER: "This is intense and concentrated with beautifully smoked grilled oak notes, clear, precise cassis, blackberry, liquorice and black chocolate and a slow, slate finish. Great-quality, welcoming and full of character. 60% new oak. A yield of 52hl/ha. Tasted twice. Drinking Window 2026 - 2044"
92
FALSTAFF: "Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Zarte Edelholznote, dunkle Waldbeeren, Nuancen von Cassis und Brombeeren, mineralisch, feine Zedernnote. Saftig, mittlere Komplexität, rotbeerige Frucht, gute Frische, integrierte Tannine, zart blättrig im Nachhall, ein würziger Speisenbegleiter. (2020–2035)"
95
JAMES SUCKLING: "Aromas of blackberry, cocoa, oyster shell, graphite and black tea. Lead pencil, too. It’s medium-to full-bodied with firm, tight-grained tannins. Structured and intense. Tight and precise. Needs a few years to soften and open. Try from 2025."
94
THE WINE CELLAR INSIDER: "Chewy, crisp, fresh and lively in character, the wine is packed with herbs, tobacco leaf, dark currants, espresso and cedar. More savory than sweet, with a noticeable, classic crunchy character on the palate, the finish really lingers. Nearly forward in style, this is a charming Pauillac that will age for at least 2-3 decades with little effort."
92-94
THE WINEADVOCATE: "The 2018 Batailley is deep garnet-purple in color and offers up bright Morello cherries, black raspberries and redcurrant notes over a cassis and plum preserves core with a waft of dried mint. Full-bodied with a good core of juicy fruit, it has approachable, ripe tannins and a lively lift to the finish."
18
WEINWISSER: "Purpur mit rubinroten Reflexen. Verführerisches Parfüm nach Heidelbeeren, dunklen Kirschen und edler Cassiswürze. Im zweiten Ansatz helle Tabaknoten und Schokopastillen. Am kräftigen Gaumen mit gut stützendem reifem Tanningerüst, fein spröder Textur und reifer Extraktfülle. Im gebündelten mittleren Finale mit einem Korb blauer Beeren und zarter Adstringenz. Top- Wert aus Pauillac!"
94
WINE ENTHUSIAST: "This estate at the western edge of Pauillac is beginning to show its potential. Powerful and dense, this wine offers concentrated black fruits and tannins that are solid and dry. The wine has a firm character, full bodied and with a long-term future. Drink from 2026."
93
WINESPECTATOR: "Youthfully compact, with the core of black currant, blackberry and black cherry paste flavors still coiled up. There's a sturdy backdrop of singed alder, warm earth and smoldering cast iron that give it an old school touch. Structure is ripe and energetic too. Really well built. Cabernet Sauvignon, Merlot and Petit Verdot. Best from 2024 through 2036."
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