
Weinvorhersage vom 15. Januar 2021
Eine unglaubliche Kollektion - bis zu 100 Punkten
Zum Namen MARK AUBERT muss man nicht viel hinzufügen. Gerade soeben erschien in PARKERS WINE ADVOCATE ein absolut euphorischer Artikel über AUBERT mit unglaublich hohen Bewertungen. Gelernt hat er bei keiner Geringeren als Helen Turley, in der Folge führte er viele Jahrgänge von Bryant Family, Colgin, Futo oder Peter Michael zu enorm großem Ruhm. Durch seine unglaubliche Reputation und seinen grandiosen Namen eröffnen sich MARK Zugänge zu Traubenmaterial aus den Besten der Besten aller CHARDONNAY Lagen Kaliforniens. Die Weinberginhaber haben berechtigt hohes Interesse an ihn zu verkaufen, katapultiert er doch deren Marktwert enorm nach oben. So sind es mittlerweile neun verschiedene Lagen, die MARK vinifiziert, Weinberge, die die Essenz des kalifornischen Chardonnays repräsentieren, alte Reben selektierter Burgunder-Klone, die auf kühlen Böden stehen. Und wir können Ihnen drei davon aus dem Super Weißweinjahr 2017 anbieten, leider aber nur in homöopathischen Kleinstmengen als 3er-Kollektion mit je einer Flasche. Dieses Paket aber hat es mächtig in sich, hier ist geschmacklich anständig Druck auf dem Kessel! Die Kollektion enthält jeweils eine Flasche nachfolgender Weine: 2017 AUBERT CHARDONNAY LAUREN VINEYARD 100 THE WINEADVOCATE:
"Mark Aubert notes that this is a complex vineyard. It is planted to four different clones: two Old Wente clones, Mount Eden and Corton Charlemagne. The 2017 Chardonnay Lauren Estate starts out with a quiet intensity of ripe pears, apricot tart and spiced apples notes, growing exponentially to reveal a whole spectrum of savory/earthy nuances: marzipan, cashews, yeast extract, oolong tea, chalk dust and nutmeg. Full-bodied, the palate truly lets off the flavor fireworks, giving up loads of citrus, stone fruit, pears and savory flavors plus a racy backbone, finishing very long and very moreish." 98 ANTONIO GALLONI:
"One of the highlights in this range, the 2017 Chardonnay Lauren Vineyard is also the most gracious and lifted of Mark Aubert's Chardonnays. Lemon peel, white flowers, mint, chalk and white pepper give the wine lift and perfume. Delicate, understated and classy to the core, the Lauren has it all. The 2017 is a stunning wine. It's as simple as that. Don't miss it." 98 JAMES SUCKLING:
"Dense and multilayered. A real mouthfeel. Full-bodied. Exotic fruit. Phenolic and textured. Chewy. Drink or hold." 2017 AUBERT CHARDONNAY CIX VINEYARD 99 THE WINEADVOCATE:
"Planted in 2008 to Montrachet clone, the 2017 Chardonnay CIX Estate is so delightfully savory, you could make a whole meal of it! It opens with bags of praline, pain grille, allspice and dill seed notions over a core of baked apples, pear tart, aniseed and lime leaves plus a touch of sea spray. Full-bodied, the palate has fantastic texture with a little chewy grip countering the slight oiliness and supporting the savory layers beautifully, finishing long and refreshing. Man, I just personally love the style of this wine!" 98 JAMES SUCKLING:
"Layered and characterful. Phenolic and structured. Full body. Tight and beautiful. Even chewy with sliced peach pie, lemon rind and apples. White truffle. Tangy and vivid. Drink or hold." 97 ANTONIO GALLONI: > "The Chardonnay CIX Vineyard is yet another positively brilliant wine in this line up of 2017 Chardonnays from Mark Auber. Lemon oil, tangerine, dried flowers, chamomile and lightly honeyed notes all meld together in a rich, ample wine endowed with tremendous purity and textural depth. Tropical overtones add further shades of nuance. In a word: stunning." 2017 AUBERT CHARDONNAY HYDE & SONS VINEYARD 97 THE WINEADVOCATE:
"The 2017 Chardonnay Larry Hyde & Sons explodes from the glass with bombastic lime cordial, pink grapefruit and rhubarb pie scents with suggestions of fresh ginger, green mango and acacia honey plus a touch of praline. Full-bodied, the palate has a wonderfully savory undercurrent with brioche nuances complementing the powerful tropical fruit, framed by great freshness, finishing with epic length." 96 WINESPECTATOR:
"Voluptuous and unctuous, featuring intensely pure flavors of baked pear, apple pastry and melon confit that are powerfully structured. Sage cream and butter accents show midpalate, with a long, rich finish that offers lemon curd notes. Drink now through 2025. 960 cases made." Zu diesen Weinen muss man ebenso wenig hinzufügen wie zu deren Regisseur, deshalb belassen wir es auch hiermit, wir haben selbst als Exklusiv-Importeur und einziger Importeur in Europa nur Mini-Mengen zur Verfügung. Eines aber ist klar, für analoge Qualitäten zahlt man im Burgund für eine Flasche das, wofür Sie hier deren drei erstehen.
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