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WEINWISSER: "Tiefes Purpur, satt in der Mitte, Granatschimmer am Rand. Wunderbares, feinfruchtiges, reifes Beerenbouquet, Maulbeerentouch, Waldhimbeeren, rote, reife Kirschen, rahmige oder zumindest milchige Fülle zeigend. Delikater, tänzerischer Gaumen, homogener Fluss, die Gerbstoffe stützen, sind aber nicht dominant und die Säure ist bereits im Extrakt integriert. Eine wunderbare Delikatesse. Erstmals ist ein Beauséjour-Duffau auch gross, ohne dass er gleich ein bombiges Jahr als Vorlage hat."
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THE WINE ADVOCATE: "The 2013 Beauséjour (Duffau Lagarrosse) offers impressive intensity given the growing season with crisp and pure dark cherries, raspberry coulis and subtle earthy bordering upon loamy scents. The oak here is nicely enmeshed and attests some clever winemaking in this challenging season. The palate is well balanced with a little chewiness on the entry. There is admirable weight here, even if I discerned more finesse and precision on the 2013 Pavie-Macquin. Still, this constitutes a sterling effort and it should give 10 to 15 years of pleasure, possibly longer."