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100% Premier Cru, sonst nichts!
Weinvorhersage vom 2. November 2018

100% Premier Cru, sonst nichts!

Es gibt unglaubliche Zufälle im Leben. Wir waren unlängst auf Reisen und hatten ein Dinner mit zwei der führenden US-Weinjournalisten, einer davon für PARKERS WINE ADVOCATE schreibend, jedoch nicht für die Champagne zuständig. Seine Aussage:

„Vilmart is one of my absolute favorite Champagnes.“ Wie es der Zufall will, am kommenden Morgen eine SMS von LAURENT CHAMPS von VILMART: 

„…I had an overseas customer who did not fully pay us, therefore I have some more availability in GRAND CELLIER which I  can offer you at a better price…” Gesagt, getan, umgehend geordert und Ihnen nun zum Spezialpreis angeboten: VILMART GRAND CELLIER – Premier Cru zu 35 Euro statt 39,90 Euro! Das passt sogar noch für den einen oder anderen als steuerlich soziales Weihnachtsgeschenk.   Die 1890 gegründete kleine Champagner-Edelmanufaktur VILMART produziert weltweit mit die begehrtesten Champagner, Listungen auf den großen Weinkarten der weltweiter Spitzenrestaurants sind für LAURENT CHAMPS wie das Sammeln von Medaillen erfolgreicher Olympiateilnehmer. Dabei umfasst das Gut lediglich 11 Hektar, die aber sind ausschließlich als Premier Cru Lagen klassifiziert. Und was hieraus resultiert sind nur etwas mehr als 100.000 Flaschen, im Vergleich zu selbst kleinen Champagnerhäusern eine absolute Mini-Produktion. VILMART GRAND CELLIER – Premier Cru, ist eine Cuvee aus 70% Chardonnay und 30% Pinot Noir, die für 10 Monate in einem Mix aus großen Holzfässern und 225 Liter Barriques ausgebaut wurde. PARKER über VILMART:
“Vilmart is one of Champagne’s top estates. Proprietor Laurent Champs can be counted on for wines of extraordinary class and elegance. Vilmart is differentiated by the high percentage of Chardonnay in their vineyards. All of the wines are fermented in oak, although you would hardly know that tasting the wines.”   Die aktuelle Abfüllung des VILMART GRAND CELLIER schmeckt absolut sensationell. Das ist genau der richtige Champagner für Weihnachten, Neujahr, oder einfach so, da der Moment passt. Lesen Sie einmal, was die Fach-Journalisten zu Papier bringen. JAMES SUCKLING:
"A blend of 70% pinot noir and 30% chardonnay, this has a complex and sophisticated nose that delivers peach fruits and citrus, plus some bolder yellow plum fruits too. The palate is assertive, energetic and concentrated with peach and nectarine flavors met with lemony acidity. Long, really powerful Champagne here. Drink now or age on cork for three or more years." ANTONIO GALLONI:
Vilmart’s NV Cuvée Grand Cellier bristles with all the energy that makes the Vilmart Champagnes so compelling. Crushed rocks, lemon peel, white flowers, mint and dried flowers are all crystalline and finely cut. Medium in body, fresh and pulsating in its feel, the Grand Cellier is another winner from Vilmart. This release is based on 2014, with 50% reserve wines from 2013 and 2012. Disgorged September 2016. Dosage is 8 grams per liter.” WINESPECTATOR:
"Fresh and focused, with spring blossom and smoke-tinged mineral aromas and flavors of plum, lemon curd and toast. A harmonious Champagne, with the racy spine of acidity and a delicate mousse carrying the lasting finish of spice, citrus and mineral. Drink now through 2023. 400 cases imported." THE WINEADVOCATE:
"Blending 70% Chardonnay with 30% Pinot Noir and the vintages 2012, 2013 and 2014, the NV Premier Cru Grand Cellier displays a deep, clear and intense bouquet with ripe citrus and grapefruit notes. Full-bodied, fresh and very elegant, with just a hint of tannins from newer oak vats (the wines were vinified in oak for ten months), this is a well-structured, beautifully dry and terribly fresh cuvée with lingering citrus flavors on the impressive finish. This is still very young, though, and with remarkable acidity (no malolactic fermentation). Tasted April 2018."   Wie gesagt, so günstig werden Sie diesen PREMIER CRU CHAMPAGNER so schnell nicht wieder bekommen.

Champagner Grand Cellier Brut 1er Cru Vilmart Champagne
Champagner und Schaumweine
93
ANTONIO GALLONI: "The NV Brut Grand Cellier (2015 base) is fabulous. Rich, ample and creamy, the Grand Cellier is so alluring from the very first taste. All the Vilmart signatures - most notably uncommon elegance - come through loud and clear. Baked apple tart, pear, spice and a hint off butter add nuance, but it is the wine's overall feel that impresses most. Readers will have a hard time keeping their hands off this seductive Champagne from Vilmart.Disgorged: July 1, 2018"
91
DECANTER: "This blend of 70% Chardonnay and 30% Pinot Noir is vinified entirely in the larger size oak barrels known as foudres, and it’s typically a blend of three vintages. Rich in texture yet elegantly carried, and it ages with remarkable grace."
90
FALSTAFF: "Helles Goldgelb mit grünen Reflexen, feines Mousseux. Weiße Blüten, nach Linde und Geißblatt, Aromen von frischem ­Ingwer, Zitruszesten, etwas Orange. Am Gaumen überraschend erfrischende Säure, saftig. Im Nachklang belebende zitrische Noten mit salziger Mineralik und Extraktsüße. Guter Länge."
93
JAMES SUCKLING: "This has a complex and sophisticated nose that delivers peach fruits and citrus, plus some bolder yellow plum fruits too. The palate is assertive, energetic and concentrated with peach and nectarine flavors met with lemony acidity. Long, really powerful Champagne here. Drink now or age on cork for three or more years."
90+
THE WINEADVOCATE: "Blending 70% Chardonnay with 30% Pinot Noir and the vintages 2012, 2013 and 2014, the NV Premier Cru Grand Cellier displays a deep, clear and intense bouquet with ripe citrus and grapefruit notes. Full-bodied, fresh and very elegant, with just a hint of tannins from newer oak vats (the wines were vinified in oak for ten months), this is a well-structured, beautifully dry and terribly fresh cuvée with lingering citrus flavors on the impressive finish. This is still very young, though, and with remarkable acidity (no malolactic fermentation). Tasted April 2018."
93
WINESPECTATOR: "A classy Champagne, with a lovely, viscous creaminess on the palate, carrying finely detailed flavors of peach skin, spring blossom, steeped raspberry and slivered almond. Long and mouthwatering, with a well-spiced finish. Disgorged December 2017. Drink now through 2025."
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