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JC - juicy...
Weinvorhersage vom 24. Juni 2019

JC - juicy...

JEAN CHARLES CAZES, Inhaber von CHATEAU LYNCH BAGES, Automobil-begeistert und sammelnd, zudem vielmaliger Teilnehmer unseres Mercedes-AMG Winter Schweden Events, hat mit dem Jahrgang 2018 eine Meisterleistung hingelegt - à la bonne heure! JC (djäi-si), wie er von Freunden genannt wird, oder von noch besseren nach dem Genuss mehrerer Traubenkaltschalen JC-juicy (… juice-Produzent) ist ein Qualitäts- und Genussmensch par excellance. Nicht nur, dass er nahe dem verlassenen Pauillac mit dem Cordeilhan Bages ein erstklassiges Relais & Chateaux Hotel mit angeschlossenem Sterne-Restaurant betreibt, mit dem Cafe Lavinal verfügt er auch über ein herausragendes Bistro, in Bages, einem Vorörtchen vor Pauillac, das er zum Leben wiedererweckt hat. Seine Anforderungen an seine eigenen Weine sind genau deshalb nicht minder ambitioniert. CHATEAU LYNCH BAGES wurde beginnend mit dem Jahr 2017 komplett neu gebaut, eine moderne und anspruchsvolle Architektur, designed vom US-Star Architekt Chien Chung Pei, der unter anderem die Louvre Pyramide in Paris zeichnete. Ende 2019 wird der Glasbau fertiggestellt sein, für CHATEAU LYNCH BAGES eine enormes Investment, wurde doch zeitgleich und unerwartet der Nachbar Chateau Haut Batailley erworben, für die Familie ein Muß-Kauf. Der Jahrgang 2018 aber ist für JC mit das Beste, was er je produzierte, dieser Jahrgang zeigt einerseits so unglaubliche Power, Dichte und Kraft mit druckvollen Noten schwarzer Früchte, Tabak und Schokolade, andererseits eine nahezu provozierende Leichtigkeit mit Frische und Präzision. Die Extraktwerte sind höher als die des bereits phänomenalen 2009ers! Hinzukommt die Tatsache, dass CHATEAU LYNCH BAGES eine der stärksten Marken in ganz Bordeaux ist und nur ein Drittel bis ein Viertel eines Premier Cru kostet. Für uns besteht nicht der Ansatz eines Zweifels, dieser Wein wird nach der Flaschenabfüllung sowohl preislich als auch bezüglich der Bewertungen erheblich zulegen.   96-98 THE WINEADVOCATE:

"The 2018 Lynch Bages is made up of 72% Cabernet Sauvignon, 19% Merlot, 6% Cabernet Franc and 3% Petit Verdot aging in 75% new barriques. Very deep purple-black in color, the nose is quite coy and restrained to begin, fanning out to offer pure, ripe blackcurrants, black cherries and preserved plums with wafts of red roses, cigar box, incense, cardamom and fenugreek with savory touches of black olives, Marmite toast and smoked meats. Full-bodied, the palate is built like a brick house, with a solid foundation of very firm, very ripe, grainy tannins and superb freshness supporting the generous black fruit layers, finishing long with provocative ferrous suggestions." 96 FALSTAFF:
Tiefdunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Attraktives schwarzes Waldbeerkonfit, zart nach Cassis, ein Hauch von Minze, frische Orangenzesten. Saftig, gute Komplexität, dezente Extraktsüße, integrierte Tannine, mineralisch und salzig im Abgang, rotbeeriger Touch im Rückgeschmack, noch sehr unterentwickelt." 19 WEINWISSER:
"72?% Cabernet Sauvignon, 19?% Merlot, 6?% Cabernet Franc, 3?% Petit Verdot, 40?hl/ha, 75?% neue Barriques. Dichtes Purpurgranat mit aufhellendem Rand. Verführerisches fruchtig-würziges Bouquet nach reifem Cassis, Brasiltabak, dunklen Edelhölzern. Im zweiten Ansatz Nougatpralinen, Lakritze und Heidelbeerkompott. Am kräftigen Gaumen zeigt der Pauillac-Bulldozer sein wahres Gesicht, muskelbepackt, vor Kraft strotzend und nach Flaschenlagerung lechzend. Im komprimierten Finale schwarzbeerige Konturen gepaart mit dichter Mineralik, Schlehensaft und spürbarer Adstringenz. Ein Gigant! Der diesjährige Song zum Jahrgang, den sich das Team ausgesucht hat, passt perfekt dazu: "Purple Rain" von Prince!" 96-99 WINESPECTATOR:
"Dark cassis, plum and cherry fruit flavors stream through in this red, harnessed well by bolts of iron along the way. Sweet tobacco detail echoes through the finish, which is seriously long. An extremely rock-solid wine in the making here.—J.M." 95-97 WINE ENTHUSIAST:
"This vintage shows the elegant side of a typically powerful wine. It offers dense black fruits that are balanced by the stylish wood aging and bold tannins. This impressive wine is likely to age well." 97 DECANTER:
This is hugely impressive right from the off - strap on your walking boots, get your crampons at the ready, there is a wall to climb - not one that you ever hit by the way, because contrary to expectations this unfurls slowly, keeping the peak just out of sight. It’s great quality and one of my favourites from this property because it’s full of power but with a caress, so much tannic power too and yet so light of foot. It’s filled with absolutely delicious black chocolate, rosemary, cardamom and pepper but also lets the light in thanks for a fresh core running through. Having tasted it a few times it’s clear it’s going to age extremely well. A yield of 38hl/ha." 97-98 JAMES SUCKLING:
"This is incredibly powerful and structured with so much tannin backbone and length, yet it’s cool and fresh with a compact palate and great length. Muscular." 93-96 ANTONIO GALLONI:
"The 2018 Lynch-Bages is a potent, racy wine endowed with real textural depth and intensity. Even so, it retains terrific nuance and vibrancy. All the classic Lynch-Bages signatures are present, but amped up, with huge tannins and equally huge fruit. The 2018 is going to need at least a few years to shed some of its baby fat. Today, it is decidedly rich and unctuous in style. Rose petal, lavender, mint and sweet spice add striking layers of aromatic nuance. The blend is 72% Cabernet Sauvignon, 19% Merlot, 6% Cabernet Franc and 3% Petit Verdot." 96-98 THE WINE CELLAR INSIDER:
"Blue-black with purple accents, the pure crème de cassis aromas stand out easily. This wine combines power with layers of ready, succulent, dark penetrating fruits. Even though this is probably the densest Lynch Bages I recall tasting, the unique vintage character keeps the wine light on its feet. All this strength and purity is wrapped up nicely with ripe tannins and a long finish. Clearly, 2018 is a contender for the best vintage of Lynch Bages ever produced -- and with their string of hits, that´s a real statement! Produced from 72% Cabernet Sauvignon, 19% Merlot, 6% Cabernet Franc and 3% Petit Verdot, the wine reached 14.1% alcohol. The picking took place September 18 to October 9 and 65% of the harvest was used to produce the Grand Vin." 96-98+ JEB DUNNUCK:
"Cassis, graphite, blackberries, scorched earth, and graphite notes all emerge from the 2018 Château Lynch-Bages, which is a rich, blockbuster style beauty up with the finest vintages to date from this historic estate, which by the way, is just about complete with a massive new cellar construction project. Checking in as a blend of 72% Cabernet Sauvignon, 19% Merlot, 6% Cabernet Franc, and the rest Petit Verdot, brought up in 75% new French oak, it´s incredibly concentrated, opulent, and sexy on the palate, with building underlying structure, a stacked mid-palate, and a great finish. It reminds me of the 2009 with its fleshy, powerful style. The IPT, or amount of tannins, is a through the roof 95 and it hit 14.1% alcohol with a pH of 3.66. It’s going to live for just about forever."   Aktuell können wir Ihnen als einer der wenigen Anbieter am Markt alle Formate bis zur 15 Liter Flasche liefern! Und noch etwas zu Ihrer Information, insbesondere wenn Sie beabsichtigen hochwertige Weine zu erwerben. Sehen Sie sich die Liefer- und Kommissionier-Kette Ihres Lieferanten an, oder lassen Sie sich diese zeigen. Neben UNGER WEINE gibt es keinen Lieferanten, der Ihnen von der Abholung aus Bordeaux über die monatelange Kommissionierung bis zur Auslieferung zu Ihnen auch nur annähernd gleichwertige Lager- und Kommissionier-Bedingungen offerieren kann. Ihr Geld, insbesondere Ihre Weine, sollten es Ihnen wert sein! Als Subskriptionskunde der Firma UNGER WEINE genießen Sie den Vorteil Ihre Subskriptionseinkäufe des Jahrganges 2018 ohne Bearbeitungsgebühr in unser Weinlager UNGER WEINE-DER KELLER überführen zu können. Zudem zeichnen Sie Ihre Subskription, die erst in zwei Jahren zur Auslieferung kommt, bei einem finanziell soliden, familiengeführten Unternehmen, welches in eigenen Immobilien agiert, nicht bei einer Mindestkapital-abgesicherten GmbH. Wie in den vergangenen Jahren informieren wir Sie selbstverständlich tagtäglich auf unserer Spezial-Page www.subskription-bordeaux.de, der ersten Subskriptionspage Deutschlands, über neue Weine.

2018 Chateau Lynch Bages Chateau Lynch Bages Pauillac
Rotwein
96
ANTONIO GALLONI: "An utterly fabulous wine, the 2018 Lynch-Bages captures all of the richness and generosity that make the year so appealing, and yet doesn’t stray too far from its classic feel. Rose petal, lavender, spice, sweet red berry fruit and mint are all beautifully lifted in the glass. Racy and silky to the core, the 2018 is a real head-turner from the very first taste. All the elements fall into place effortlessly. Readers will have a very hard time keeping their hands off this jewel of a wine."
96
DECANTER: "Deep, rich black fruits on the nose followed by a powerful punch of spice alongside a ferocious tannic structure that will benefit from the extra polishing of bottle ageing. Combines tannic heft with cassis, bitter chocolate shavings, sage, cardamom and smoke. This is impressive, with a solidly confident, classic Pauillac character and a great example of the confidence of Lynch-Bages right now. A yield of 38hl/ha. Drinking Window 2028 - 2048"
96
FALSTAFF: "Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Attraktive Cassisfrucht, zart nach Minze und Lakritze, angenehme Edelholznuancen, feines Nougat, sehr verführerisches Bukett. Saftig, engmaschig, frische Kirschen, reife, tragende Tannine, gute Frische, Brombeerkonfit im Abgang, braucht noch etwas Entwicklungszeit. (2025–2050)"
97
JAMES SUCKLING: "Aromas of blackberries, cloves, licorice, dried leaves, graphite and black olives. It’s full-bodied with firm, tight tannins. Structured and tannic with beautiful austerity and a long, mineral and layered finish. The tannins grow on the palate. Try from 2026."
18
JANCIS ROBINSON: "Tasted blind. Particularly dark crimson. Discreet, fresh nose. Good, straightforward ripe, minty fruit with about the right amount of tannin underneath. Dry finish. Long. This was extremely popular with the group as well as with me – although I learnt subsequently that it was made in temporary premises while the new winery was being built, ready for the 2020 vintage."
98+
JEB DUNNUCK: "One of the finest vintages I've ever tasted from this address, the 2018 Château Lynch-Bages has everything you look for in a great wine: incredible aromatics, richness without weight, perfect balance, and a purity of fruit that's just about off the charts. Dense purple, it reveals a glorious perfume of blackcurrants and blackberry fruits, a deep, unctuous mouthfeel, building tannins, and a complex array of cedar pencil, tobacco, wood smoke, and chocolate. A true blockbuster in every sense, with masses of fruit and tannins as well as moderate acidity, it will probably merit a triple-digit score in a decade and is a 50+-year wine from this team."
97
THE WINE CELLAR INSIDER: "Deep and dark in color, the wine exudes crème de cassis, blackberry, black cherry liqueur, BBQ smoke, Cuban cigars and a background note of roses. On the palate, you find richness, round, juicy, multi-layered essences of rocks, stones, earth and lusciously textured, ripe, succulent fruits. The wine liberally coats your palate with layer after layer of sweet berries that hang with you for at least 50 seconds. With a decade of aging this will clearly be one of the top vintages of Lynch Bages ever produced! And considering their crack record, that is really saying something. The wine blends 72% Cabernet Sauvignon, 19% Merlot, 6% Cabernet Franc and 3% Petit Verdot, 14.1 ABV."
96
THE WINEADVOCATE: "Composed of 72% Cabernet Sauvignon, 19% Merlot, 6% Cabernet Franc and 3% Petit Verdot, the 2018 Lynch-Bages was aged in 75% new barriques. Deep garnet-purple in color, it soars out of the glass with a magnificently expressive nose of blueberry compote, black cherry preserves and blackcurrant pastilles, plus suggestions of dark chocolate, licorice, tar and violets with a waft of hoisin. The medium to full-bodied palate is just as impactful as the nose, coating the mouth with juicy black berry and spicy layers, supported by firm, grainy tannins and seamless freshness, finishing long with a refreshing earthiness coming through at the end."
19
WEINWISSER: "Purpur mit opaker Mitte. Filigranes Parfüm nach frisch gepflückten schwarzen Johannisbeeren, dominikanischem Tabak und getrocknetem Thymian, dahinter exotische Hölzer, dunkle Schokotrüffel und Holundersaft. Am komplexen Gaumen mit viel Druck, engmaschigem Tanningerüst und reifer (fein körniger) Extraktfülle. Im gebündelten Finale zeigt der Gigant seine ganze Klasse, edle Cassiswürze und exotische Hölzer, endet mit erhabener Adstringenz im Minuten nachklingenden Rückaroma. Bestätigt sein damaliges Top–Resultat als Fassmuster eindrucksvoll!"
96
WINE ENTHUSIAST: "The Lynch-Bages style is unmistakeable in this wine's richness and the density of its structure and tannins. In addition it conveys a great sense of style, restrained power and opulence. Drink this wine from 2027. "
97
WINESPECTATOR: "Vibrant, with a violet and cassis lead-in that then expands to include steeped black cherry and plum fruit as well as extra savory, iron and licorice root notes. Nice latent grip too, with a mouthwatering tug of earth at the very end. The fruit is so vibrant, it's a tease now, but there's structure here for the long haul, so be patient. Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc and Petit Verdot. Best from 2025 through 2040."
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