
Weinvorhersage vom 19. April 2021
Premier Cru Sonderdeal
Warum nicht gleich 6 Flaschen nehmen? In Zahlen 229,00 Euro anstatt 239,40 Euro, innerhalb Deutschlands frei Haus per Express geliefert. Ende März nämlich wurden in PARKERS WINE ADVOCATE in einem umfangreichen Champagner-Bericht von DR. WILLIAM KELLEY neue Hoch- und Höchstbewertungen publiziert, unter anderem für das kleine Edel-Familienunternehmen VILMART. Vormals bereits, im Jahr 2019, schrieb KELLEY zu den grandiosen PREMIER CRU CHAMPAGNER von VILMART:
“Vilmart's Laurent Champs farms 11 hectares of vines, and enjoys a rare advantage in this highly morcellated region: those 11 hectares are divided into merely 12 plots. All are close to the winery in Rilly-la-Montagne and oriented south or southeast, and all their soils are rich in chalk. A partisan of barrel fermentation and élevage—working exclusively with Meursault's tonnellerie Damy since 1992—Vilmart is a source of powerful, vinous wines that are invariably polished and racy...” Und da wir hier in Bordeaux anlässlich unserer aktuellen 2020 Primeur Besuche auf den Gütern ab und an mit Champagner von VILMART verwöhnt werden, LAURENT CHAMPS uns angesichts der Corona Krise einen Sonderdeal für seinen VILMART GRAND CELLIER unterbreitete, möchten wir Sie hieran gerne teilhaben lassen. Es müssen ja nicht Austern sein, wenn die auch, frisch aus Cap Ferret kommend, genial gut sind. Die berühmten Gariguette Erdbeeren, jede einzelne eine Sünde wert, sind bereits verfügbar und passen ebenso hervorragend zu VILMART GRAND CELLIER. Die 1890 gegründete kleine Champagner-Edelmanufaktur VILMART produziert weltweit mit die begehrtesten Champagner, und dies zu sehr fairen Preisen. Das lediglich 11 Hektar große Gut verfügt ausschließlich über Premier Cru Lagen. VILMART GRAND CELLIER – Premier Cru, ist eine Cuvee aus 70% Chardonnay und 30% Pinot Noir, die für 10 Monate in einem Mix aus großen Holzfässern und 225 Liter Barriques ausgebaut wurde. PARKER schrieb einst über VILMART:
“Vilmart is one of Champagne’s top estates. Proprietor Laurent Champs can be counted on for wines of extraordinary class and elegance. Vilmart is differentiated by the high percentage of Chardonnay in their vineyards. All of the wines are fermented in oak, although you would hardly know that tasting the wines.” JAMES SUCKLING:
"A blend of 70% pinot noir and 30% chardonnay, this has a complex and sophisticated nose that delivers peach fruits and citrus, plus some bolder yellow plum fruits too. The palate is assertive, energetic and concentrated with peach and nectarine flavors met with lemony acidity. Long, really powerful Champagne here. Drink now or age on cork for three or more years." ANTONIO GALLONI:
"The NV Brut Grand Cellier (2015 base) is fabulous. Rich, ample and creamy, the Grand Cellier is so alluring from the very first taste. All the Vilmart signatures - most notably uncommon elegance - come through loud and clear. Baked apple tart, pear, spice and a hint off butter add nuance, but it is the wine's overall feel that impresses most. Readers will have a hard time keeping their hands off this seductive Champagne from Vilmart.Disgorged: July 1, 2018" THE WINEADVOCATE:
"Blending 70% Chardonnay with 30% Pinot Noir and the vintages 2012, 2013 and 2014, the NV Premier Cru Grand Cellier displays a deep, clear and intense bouquet with ripe citrus and grapefruit notes. Full-bodied, fresh and very elegant, with just a hint of tannins from newer oak vats (the wines were vinified in oak for ten months), this is a well-structured, beautifully dry and terribly fresh cuvée with lingering citrus flavors on the impressive finish. This is still very young, though, and with remarkable acidity (no malolactic fermentation). Tasted April 2018." Und damit Sie den maximalen Genuss aus diesem Champagner herausholen, verwenden Sie unbedingt große RIEDEL Bordeaux-Gläser und servieren nicht zu kalt. Sie werden sehen, das eröffnet eine völlig neue Dimension. Und wenn wir es auch schon oft angemerkt haben, die in Millionen-Flaschenauflagen hergestellten Standard Cuvees der großen Marken aus teils zugekauften Trauben kosten erheblich mehr als dieser Premier Cru Champagner, darüberhinaus bei deutlich weniger Qualität.
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